Ga naar hoofdinhoud
+31 (0) 499 366 366 info@bestcon.nl

Ouwehand

‘Dit zijn de eerste projecten waar we werken met Bestcon als totaalleverancier’. Ouwehand Bouw was al bekend met de Bestcon producten, maar nog niet eerder werd voor een dergelijke overall samenwerking gekozen. ‘Ik kan niet anders zeggen dan dat ik tevreden ben’.

Het familiebedrijf bestaat sinds 1943 en is een bekende speler in de markt. ‘Ouwehand Bouw is geen producent van huisvesting; we zijn een dienstverlener die woon- en leefbehoeften faciliteert. We hechten waarde aan termen als samenwerking, innovatie, concepten en betrouwbaarheid en zoeken dat ook bij onze partners. Bestcon kan zich uitstekend meten aan deze eigenschappen’. Rob van der Graaf legt uit dat de keuze voor prefab niet altijd voor de hand ligt. ‘Het is vaak net ietsje duurder dan traditioneel bouwen, totdat je alle voordelen meerekent. Bouwsnelheid, weersonafhankelijk bouwen, een schone bouwplaats en een betrouwbaardere planning zorgen veelal dat een project in prefab uiteindelijk toch voordeliger kan zijn. Voorwaarde hierbij is wel dat je de prefab-partij direct aanschakelt na het schetsontwerp. Dan komt prefab het best tot zijn recht’.

De betonbranche komt niet altijd even positief in het nieuws. ‘Bouwen is een uiterst zorgvuldig proces, waarbij het risico aanwezig is dat er iets verschrikkelijk mis kan gaan. Zorgvuldigheid, verantwoordelijkheid en veiligheid zijn van het allergrootste belang (Rob van der Graaf duidt op de conclusies van de Onderzoeksraad voor de Veiligheid (OVV) die vier incidenten onderzocht waaronder het instorten van een deel van een parkeergarage in Eindhoven).  ‘Het is belangrijk dat je als opdrachtgever kunt vertrouwen op een veilig proces en product. Partners moeten kunnen bouwen met zekerheid en verantwoordelijkheid; Bestcon is zo’n partner. Wij brengen met vertrouwen een project van categorie 5 of 6 bij hen onder(sinds 2004 is voor de verdeling van de taken en verantwoordelijkheden, met betrekking tot het tekenen en berekenen van constructieve prefab betonelementen, een indeling in categorieën ontwikkeld. In totaal zijn er 7 categorieën waarbij de taken en verantwoordelijkheden toenemen naarmate het categoriecijfer hoger is, red.).

Op de vraag of Rob van der Graaf zijn enthousiasme over de samenwerking kan specificeren, antwoordt de sales- en innovatiemanager: ‘Bestcon denkt mee en zoekt altijd naar oplossingen. Omdat ze vroeg in het project aanhaken, zijn ze in staat een gebouw daadwerkelijk te optimaliseren en het beste wat prefab te bieden heeft, toe te passen. Kijk, anderen denken vaak vanuit hun eigen product. Ik merk dat de mensen bij Bestcon denken in optimalisatie-mogelijkheden. Ik vind het prettig dat je bij deze partij al snel met de technische mensen aan tafel zit; zij weten van wanten en van de mogelijk- en onmogelijkheden. En daarnaast zijn ze enthousiast en betrouwbaar en werken ze met passie. Dat doen we bij Ouwehand Bouw ook; dat is vast óók een van de redenen waarom de samenwerking zo prettig verloopt. Wij begrijpen elkaar en dat levert niet alleen een win-win situatie op, maar haalt ook nog eens het beste in prefab naar boven’.

Bekijk ook:

Erkend Leerwerkbedrijf
Bestcon opnieuw erkend als leerwerkbedrijf
Back To Top