Ga naar hoofdinhoud
+31 (0) 499 366 366 info@bestcon.nl

Bestcon ontvangt VCA** certificaat

‘Het was een intensief maar geweldig traject om te doorlopen’. Kitty te Lintelo, KAM Co√∂rdinator van Bestcon kijkt met trots terug op de aanloop naar en de toekenning van het VCA** certificaat aan Bestcon.

Door: Cick Geers

VCA is een programma waarin diverse branches in de Nederlandse industrie hun kennis en ervaring op het gebied van veilig en gezond werken hebben gebundeld. Met een VCA-certificaat wordt de basis gelegd om iedere dag weer veilig en gezond aan de slag te gaan. Door het behalen van een VCA certificaat laat een bedrijf zien dat zij veilig en gezond werken belangrijk vindt en zet zij zichzelf neer als een deskundige en betrouwbare opdrachtnemer.

Drie niveaus
Een VCA-certificering kent drie niveaus:
VCA*. Dit niveau heeft betrekking op uitvoerende zaken als de directe beheersing van veiligheids-, gezondheids- en milieuactiviteiten op de werkvloer.
VCA**. Dit niveau kijkt naast bovenstaande zaken ook naar beleid, structuur en planvorming.
VCAP. Dit derde niveau betrekt naast uitvoering, beleid, structuur en planvorming ook naar zaken als gedrag, onderaannemers en cultuur.

Bewuste keuze
Voor Bestcon was het behalen van de twee sterren VCA een bewuste keuze. Kitty: ‘We vinden het belangrijk dat onze opdrachtgevers weten dat veiligheid voor Bestcon verder gaat dan alleen maar het afvinken van een checklistje. Veiligheid vormt een integraal onderdeel van onze bedrijfsvoering en we hebben daar dus doorlopend en oprechte aandacht voor! Het toekennen van dit certificaat is de bevestiging daarvan en een compliment voor al onze medewerkers!’

Het certificaat is hier in te zien.

Bekijk ook:

Duurzaamheid gaat verder dan alleen het beton
Back To Top