Ga naar hoofdinhoud
+31 (0) 499 366 366 info@bestcon.nl

Ontwikkelingen rondom duurzaamheid; wij doen het samen!

Bij Bestcon hechten we veel waarde aan duurzaamheid. Zo registreren we al sinds 2016 onze footprint en zien we die footprint, dankzij de inspanningen van ons gehele team, jaarlijks verbeteren.

De verbeteringen zijn het gevolg van gerichte verbeteracties. Op zich misschien klein, maar bij elkaar opgeteld hebben ze geleid tot een mooie stap op onze weg naar een duurzamere bedrijfsvoering! We zetten ze graag op een rijtje:

  • We hebben overal (zowel binnen in de productiehallen als op de kantoren en de tasvelden) ledverlichting toegepast.
  • De diesel heftrucks zijn vervangen door elektrische.
  • Op het tasveld rijden de laatste generatie rangeertrucks.
  • De verwarming voor de BC60 vloerenbanen is vervangen en voorzien van een volledige geautomatiseerde rijpheidsmeting, waardoor we alleen noodzakelijke warmte toevoegen.
  • De eerste elektrisch leaseauto’s zijn in gebruik genomen.

Samen met onze partners
Natuurlijk blijft het hier niet bij. We blijven ons verder inzetten op het gebied van duurzaamheid! Om minimaal aan de doelstellingen van het Parijsakkoord (en het daaruit voorkomende betonakkoord) te voldoen heeft Bestcon besloten om deze uitdaging samen met haar partners aan te gaan. De weg naar een duurzamere wereld loop je immers niet alleen!

Iedereen levert een bijdrage
Tijdens het eerste overleg d.d. eind februari 2024 bleek dat alle partners bereid zijn hun bijdrage te leveren. Zo gaan we proeven doen met een CEMIII 42,5 N voor onze wanden. En wordt bekeken of lavasteen een vervanger kan zijn voor ons kalksteenmeel. Onze hulpstoffenleverancier zal met zijn producten aansluiten op onze nieuwe grondstofkeuzes.

Onze vaste engineeringspartner kijkt al bij het ontwerp naar duurzaamheid, de mogelijkheid voor slank ontwerpen en of een project zich leent voor een de- of remontabel ontwerp. Ook de duurzaamheidsadvies afdeling van onze engineeringspartner is aangesloten; het eerste advies is reeds gemaakt. Onze leverancier van de primaire grondstoffen zoals zand en grind doet onderzoek naar secundair materiaal. We hebben naar elkaar uitgesproken dat we ieder kwartaal bijeenkomen om zo de voortgang te bewaken. In kleinere setting worden diverse acties opgepakt.

CSC Keurmerk
Tot slot gaan we LCA’s opstellen van onze huidige producten, meerdere mengsels toepassen met andere cementen en gaan we als Bestcon op voor het CSC Keurmerk voor de prefab industrie! CSC staat voor Concrete Sustainability Council en is een wereldwijd systeem waarmee o.a. betonproducenten kunnen laten zien hoe milieuvriendelijk, sociaal verantwoord en economisch duurzaam ze werken. Het gaat niet alleen om waar de grondstoffen vandaan komen, maar ook om hoe het beton wordt gemaakt en welke effecten het heeft op het milieu, de samenleving en de economie. Met het CSC-keurmerk kunnen onze klanten erop vertrouwen dat het beton niet alleen afkomstig is van gecertificeerde bronnen, maar ook op een duurzame manier is geproduceerd.

Bekijk ook:

Ontwikkelingen rondom duurzaamheid; wij doen het samen!
Back To Top